En babynest er meget populært blandt nybagte forældre, når det kommer til deres babys søvn. Mange forældre oplever, at deres babys søvn bliver forbedret med en babynest. Dette resulterer selvfølgelig i, at din søvn som forældre også bliver forbedret en del.

En babynest giver tryghed

En babynest er i sandhed fantastisk, særligt for helt nye babyer på 0-6 måneder. Dette skyldes, at ‘redens’ omkransende sider på mange måder minder om indersiden af mors mave, som den nyfødte er så vant til. Din baby bliver holdt varm og tryg, og bliver beroliget af siderne i reden. Den er altså perfekt at bruge når den lille ny skal vænne sig til sine nye omgivelser. Når babyen føler sig tryg i en genkendelig rede, sover den også bedre. Derudover er det lettere at vænne babyen til en krybbe, ved først at lade den sove i krybben med babynesten.

Siderne på vores babynests kan strammes ind/løsnes med den indbyggede elastik. På denne måde kan den passe børn i en del forskellige aldre.

Babynest

Udover at være tryghedsgivende for den lille ny, giver en babynest også ofte en tryghedsfornemmelse til de nybagte forældre. En rede til din baby er fx fantastisk, hvis man gerne vil sove sammen med den lille. Mange forældre frygter, at de vil komme til at rulle over babyen i søvne. Med babynestens bløde, dog solide, kanter, vil dette ikke kunne ske. Samtidigt er babynesten et fantastisk og tryggere alternativ til at have babyen liggende på et tæppe. Med en babynest er du sikker på, at babyen ligger trygt og varmt.

Derudover behøves du ikke være bange for, at babyen triller af, når i fx ligger på sofaen. Når du skal ordne praktiske ting, er det også godt at have den lille liggende indenfor dit synsfelt, trygt i sin rede. Når en baby ligger trygt i sin babynest, har den sandsynligvis også mindre behov for at græde og blive taget op. Du kan altså få ordnet flere praktiske ting, uden at blive forstyrret af den lille.

Sådan får du mest ud af din babynest

For at få det bedste ud af din babynest, skal du først og fremmest huske på, at indstille babynestens kanter efter din babys størrelse og behov. En Vanilla Copenhagen Babynest er altid af målene 85x10x50, og siderne kan justeres på hele sortimentet. De findes i 5 søde mønstrede stoffer, der alle er af 100% bomuld oeko-tex.

Placerer altid dit barn rigtigt på ryggen og med hovedet i den spidse ende af reden. Sørg altid for, at dit barn ikke får det for varmt i reden, og tjek, at der ikke er løse dele som knapper og snore, som den lille kan komme til at sluge eller vikle sig ind i.

Du kan også sagtens være kreativ med brugen af din babynest. Du kan fx bruge den til at ‘fore’ barnevognen med, til den helt nyfødte. Derudover kan du bruge reden som en slags kravlegård, der både er tryg og stimulerende. Ved at lægge den lille på maven i babynesten, kan din nysgerrige baby øve sig i at løfte nakken ved at titte ud over kanten på babynesten. Derudover er babynesten god til at fange legetøj, der på et tæppe ellers kunne være røget langt væk. En babynest er også fantastisk let at have med ud på besøg til familie og venner. Den kan let foldes sammen i bilen, og den holder baby tryg og rolig mens du nyder en kop kaffe og en snak. 

Har du spørgsmål, eller ønsker du yderligere inspiration til dit barns søvn, er du altid velkommen til at kontakte os på mail: info@vanillacopenhagen.dk